Tänker på dig

You're the one I like,
you're the one I love.
You're the one I admire,
you're the one I adore.
You're the one who makes me smile,
you're the one who makes me laugh.
You're the one and only,
you're the one for me.

I love you

Sommartänket

Dagarna efter skolavslutningen fortsatte jag att tänka på skola och jag drömde till och med om det. Men nu tror jag att min hjärna har förstått att det är sommarlov. För jag har inte haft några fler skoldrömmar och skola är ett ord som är väldigt sällsynt. Det tog ett tag men det gick ju tillslut. Det konstiga är att när jag kommer tillbaka till skolan känns det nästan alltid som att man aldrig hade något lov, och man vill rusa ut igen för att göra om det. Så vill man ju inte känna sig. Man vill känna sig frisk, utvilad och glad. Men det är inte ofta det blir så. Jag får göra det bästa jag kan med mitt sommarlov. Då kanske jag kan få den där känslan av att jag har haft ett lov.
Nu ligger man på sängen och väntar på att lillasyrran ska vakna så att man kan få äta frukost någon gång. Känner mig fortfarande trött men försöker att vänja mig vid tidiga morgnar. Då slösas ju inte hela dagen bort på att sova. Vi får se om jag klarar att vakna tidigt av mig själv. Om jag tänker att det är skola så kanske jag hoppar ur sängen. Kanske.

Vi älskar er ändå

Här sitter man nu i en gulblå tröja och känner sig ganska besviken. Efter en lång match med många rop och skrik så gick det ändå inte vägen. Inte ens pappas högljudda coaching ledde laget till seger. Men det är okej. Det var bara en av många förluster. Fast man ville ju hoppa upp och skrika av glädje. Krama alla och dansa som en galning. Men såklart att vi fortfarande älskar er. Det var bara ännu en förlust. Som kommer följas av många vinster. Eller hur?
Jag hade mitt lilla roliga i alla fall. Såg Elmander på skärmen flera gånger och började garva. Alltså förlåt, men han är ful. Svensson är snyggare. Och Henke är ju bara bäst. Han kanske inte gör så många mål, men på något sätt så är han bäst.

Vi kommer alltid att hålla ihop. Till döden och långt därefter. Sverige i kroppen, själen och hjärtat. Sverige är hopp, tro och kärlek. Sverige för alltid. Vi är bäst.


Sommarlov

Nu kom dagen. Dagen man har väntat på och längtat efter. Alla lektioner som slösats bort av dagdrömmar om sommaren. Glatt sig när de räknade dagarna närmat sig noll. Solen som sakta stannade längre och längre på himlen. Stunderna innan som fylls av sång och skratt. Sommarlov. Inget lov kan mäta sig med det. Inget lov kommer ens i närheten av det lovet. Det längsta, ljusaste, bästa lovet som håller på i flera veckor.
Tankarna har flera gånger flygit mot varma länder och vita stränder när jag sitter i ett regnigt Sverige och väntar på att molnen ska skingra sig. I såna stunder är det skönt att ha minnen av en annan plats, i en annan tid.

Känner mig trött. Orkar inte. Antingen håller jag på att bli sjuk. Eller så kan jag skylla på vädret. För så är det oftast för mig. Är det mörkt, mulet och regn när jag tittar ut genom fönstret på morgonen så känner jag mig genast sämre. Men skiner solen sprider sig ett leende från öra till öra som håller i sig nästan hela dagen. Nej, jag går inte runt och flinar hela tiden. Jag menar inuti. Det hände nu.
När jag började skriva var det grått. Nu är det blått med vita moln lite var stans. Känner mig genast bättre.

Sköna dagar, sköna tider. Sköna platser, sköna minnen. Sånt jag aldrig glömt. Sånt jag aldrig glömmer.
Nya minnen varje dag. Allt nytt som händer sparar jag. Någonstans där inne.

Skitsur

Är skitsur just nu. Jag skulle skriva och hade värsta flytet. Så var det mat innan jag hann skriva klart. Då skulle jag såklart spara innan jag gick och precis då skulle allt krångla. Inget blev sparat. Och nu kan jag inte skriva om! Ingen inspiration, bara dåligt humör. Bajs.
Sånt gör att man inte vill börja om eller fortsätta. När man gjort något så bra och så försvinner allt bara, går upp i rök. Men det bästa man kan göra är väl att gå vidare, fortsätta ändå. Även om det känns värdelöst. Även om livet känns surt. Jag får väl skriva om det imorgon, eller så orkar jag redan ikväll. Det beror på mig. Hur jag känner mig. Om jag orkar. För det ska skrivas. Jag lovar, det SKA skrivas.


Överanvändna fötter

Gud, vad jag har gått mycket idag. Fram och tillbaka. Upp och ner och tvärtom och åt alla håll och kanter.
Jag gick ju först till skolan, gick runt där och sen gick jag hem för att äta lunch. När jag sen gick tillbaka var det för att gå spåret två gånger, något som skolan kallade "vårlunken". Det var jättejobbigt. Två varv under den stekande solen. Svetten rann och rann och blötte ner min gråa tröja. Och jag var "tvungen" att skynda mig för att hinna hem för att se på Smallville, som man bara INTE får missa (riktigt spännande den här gången för er som ville veta). Jaja, efter det skulle man ju gå hem. Då blev det ett stort glas kallt vatten och en skön dusch.
Senare, efter dagens Smallville-dos, så åkte jag, mamma och syrran för att shoppa lite. Och då fick man ju naturligtvis använda fötterna igen. Ut och in, från affär till affär. Men jag åkte inte hem "klädlös" utan det blev ju några fynd. Ett par shorts, solglasögon, tights, vit kofta och annat. Nu blir det inte mer shopping på ett tag. Efteråt var vi jättehungriga så vi åkte till McDonalds. Jag tog en McChicken & Co utan dressing. Låter gott, va?
Så jag överdriver inte när jag säger att mina fötter inte längre fungerar. Hur ska jag klara imorgon?

Det närmar sig

Tiden har flygit iväg och snart står man där utanför kyrkan i vita kläder och ett kuvert i handen. Kuvertet man längtar efter att få öppna men samtidigt fasar för. Vad fick jag i matte? Fick jag bra betyg i idrott? Höjde jag mig i NO?
Sen är det sommarlov. Det längsta och bästa lovet under hela skoltiden. Sol och bad och läsa pockets på stranden. Äta glass och slippa tjocka jackor och istället gå runt i t-shirt eller linne. Det är nice det. Riktig sommar.
Det är så det ska vara. Det är precis så det ska vara.

Längtar efter att få höra dig sjunga. Älskar din röst och vill höra den eka i kyrkan. Jag vet att min hud kommer knottra sig oavbrutet. Så vackert. Underbart. Älskar dig.

Midnatt

Det är nästan alldeles kolsvart ute. Men i horisonten är det fortfarande ganska ljust blått. Inga stjärnor syns än på himlen. Luften är sval och man hör syrsornas sång eka i öronen. En midsommarnatt.
Det är nu man får uppleva såna nätter. Nu när det är sommar. De där korta nätterna, och långa dagarna, som gör sommaren till sommar. De varma dagarna som fylls av sol och bad. Och de svala nätterna med mys och kvällsdopp. Hur skulle man klara sig utan sommar? Den där varma och samtidigt svala årstiden som kommer mellan våren och hösten.
Skolavslutning. Sommarlov. Sommar. Snart. Sommar.

RSS 2.0