Chipstankar

Har ni tänkt på att det finns både Grillchips OCH Barbecuechips? Det är visserligen olika smak men ändå. Barbecue är ju grill på engelska så det borde inte vara någon skillnad. Och eftersom det inte borde vara någon skillnad så borde det bara finns en av dem. Eller hur?

Jag tänker alldeles för mycket...


Hemsökt och iskall

Jag blev hemsökt igår. Av gamla lärare.
Röster och ansikten som jag lämnat bakom mig för flera månader sedan. Mitt minne verkar vilja ha tillbaka dem och låter mig höra det som jag inte vill höra och visar det jag inte vill se. Bildlärarens röst och mentorns ansikte.
Jag har sett dem i verkligheten efter avslutningen. Även då var det inte kul att se eller prata med dem. De borde hålla sig borta från mina vägar.

På kvällen stod duschning på schemat. Jag skruvade på kranen och väntade på värmen. Den kom... och gick. Det blev kallare och kallare och till slut var det iskallt. Jag tjöt och stängde av och provade igen. Fortfarande iskallt. Så jag böjde mig fram så att det bara kom på håret och tvättade mig i alla fall.
Det blev en lång dusch. Jag tjöt varje gång när vattnet nuddade annat än håret och huden var alldeles knottrig. Och jag svär på att mina tår blev blå.
Jag hoppas att det var första och sista gången det hände.

Det blev ett dubbelt inlägg den här gången. Varför skrev jag inte det här igår? Äh, jag skrev idag, eller hur? Det är ju det viktigaste.

Farbrors nya namn

Min kusin pratar om något medan vi väntar på att farbror ska komma.

Kusin: St. Olof, skolan ni vet.
Det ringer på dörren.
Kusin: När man talar om trollen!

Magiska rea-filmer

Jag har upptäckt en sak.
Ni vet de där ställningarna med filmer? 1 för 59:- och 2 för 99:-? De är magiska.
Tror ni mig inte? Synd, för det är sant. I alla fall för mig.
Ni kanske undrar på vilket sätt de är magiska. Jo, det ska jag berätta.

Jag tittade igenom en sån där ställning och kom att tänka på en film som jag ville ha. En stund senare hittade jag den! Otroligt, va?
Inte bevis nog? Jag är inte klar.

Efter ett tag kom min syster och tittade med mig. Hon sa en film som hon ville ha och knappt hade hon sagt det som jag hittade den. Imponerande, eller hur?
Fortfarande inte övertygade? Ett till försök då.

Därefter gjorde jag misstaget att berätta om min upptäckt vilket gjorde att den slutade fungera. Då gick vi till en sån där stor låda med filmer där kaos råder och allt ligger hur som helst och tittade istället. Vi letade ganska länge efter filmen som jag tänkte på men hittade inget. När vi till sist skulle gå därifrån så drog jag upp en film på måfå och det var den!
Tvivlar ni än? Då får ni väl försöka själva.

Jag lovar inget. Jag kanske har brutit förtrollningen genom att skriva ner det.


RSS 2.0