En kort paus

Som ni nog har märkt så har jag inte skrivit på ett tag. Och jag har mina skäl. Jag har inte orkat eller haft tid men mest så har det varit för att jag har varit ute i det fina vädret. Solen har lyst så varmt och skönt att jag bara inte kunde stanna inne och uggla framför datorn, som jag vanligtvis gör. Fast jag tror jag ska sätta mig och skriva lite oftare så att det inte alltid är något gammalt inlägg som man läst flera gånger redan som står högst upp.
Nu har min allergi kommit tillbaka. Halsen kliar. Ögonen kliar. Näsan kliar. Och då och då tar man sats, öppnar munnen och nyser två, tre gånger. Ganska jobbigt men det har jag väl vant mig vid antar jag. Som tur är så är det ju bara på våren. På resten av årstiderna är jag fri. Från allergin alltså.
Håller på att läsa en jättebra bok just nu. Isprinsessan av Camilla Läckberg. Jag älskar hennes stil när hon skriver. Det är så fängslande och man kan se sakerna framför sig. Jag har blivit väldigt inne på deckare just nu. Mordgåtor, hemligheter och idyller som slits itu. Det är så spännande att läsa. Man tänker sig tokig på vem det kan vara utan att få ihop bitarna. Men när man kommer till slutet kan det bli att man ändå löser det före de i boken. Man kanske skulle bli polis. Eller kanske inte.

Tidig väckning

Idag fick jag vakna tidigt pga av min lillasyrra. Ska kanske berätta lite mer detaljerat:

Min pappa var iväg på konferens och jag och min lillasyrra var ensamma hemma.
Jag skulle väckas av pappa (han skulle ringa) och sen skulle jag väcka Carro.
På morgonen sen blev jag väckt av Carro istället. "Klockan är fem över." "Fem över?!" Jag började skynda mig och stressa som en tok. När jag kom ner för att äta frukost satt Carro där. Vi började diskutera det här. Plötsligt såg vi riktigt noga på hur mycket klockan var och jag började skratta. Carro hade nämligen vaknat en timme för tidigt och trott att hon skulle upp. Och så ledde det ju till att jag blev väckt. Så då satt vi där vid bordet. Klockan var 6.27. En timme tidigare än vanligt. Det blev en timmes mindre sömn för mig. Men det får jag ta igen under helgen. Så går det när man har en syster som inte vet när hon ska upp eller skillnaden mellan 5.59 och 6.59.


TV-dagen

Varje dag efter skolan finns det alltid något att titta på.
Vissa saker som jag följer, andra som bara kommer i vägen för mitt zappande.
Kan ge er en liten lista;

15.10 - Smallville. Så bra. Får inte missas!
16.05 - Simpsons. Det är ju alltid roligt att titta på.
16.30 - Simpsons. Igen.
17.00 - Simpsons. Den här gången på trean.
17.30 - How I met your mother. Bra, tycker jag.
18.00 - Extreme home makeover eller America's funniest home videos. Det är bara att välja.

Sen slutar jag oftast att kolla. Fast är det tisdag eller onsdag sätter jag mig framför tv:n igen kl. 20.00.
Har jag inget liv? Nä, du har nog rätt. Men jag trivs med det här.
Men är det prov blir det plugg istället.

DH är tillbaka

Desperate Housewives börjar igen! Säsongspremiär. Har längtat och väntat och nu är det här. Nu har man tisdagskvällarna bokade i flera veckor framöver. Det ska bli skönt. Har saknat all spänning, alla problem och sånt så nu är jag så glad över att det är tillbaka. Först är det en repris klockan 20.00 sen kommer det nya avsnittet den vanliga tiden. Ni som brukar kolla vet.
För övrigt så har jag prov den här veckan och nästa vecka så det blir råplugg varje dag. Eller så kan jag göra på det sättet jag brukar göra. Plugga lite grann på lektionerna sen plugga livet ur sig kvällen innan. Kanske inte är det smartaste men det har funkat hittills.

Ha en skön DH-kväll allihopa!

Grattis Ida

Grattis på födelsedagen!
Har redan skrivit grattis till dig tusen gånger men tröttnar ändå aldrig på det. Hoppas du får en bra födelsedag.

15 år. Det kommer ta långt tid innan jag blir det. Får stå ut med all väntan.

Grattis, grattis, grattis, grattis! <3

Ny design

Som ni säkert har märkt har jag ändrat bloggen lite. Bakrund, header och sånt. Blev ganska nöjd med det. Tror jag i alla fall. Hoppas att ni gillar det. Men kommer jag på något bättre, snyggare, så byter jag igen. Tills jag blir riktigt nöjd. Tyckte till exempel att bakrunden kanske var lite för randig. Kanske ska byta till något med ljusa, glada färger. Så att bloggen blir lite vårigare. Fast just nu är våren inte särskilt färgglad. Den är regnig, blåsig och grå. Så designen avspeglar nästan våren redan. Utan ändringar. Tja, vi får se hur det blir med bloggens design och vårvädret.

Grattis morbror

Igår åkte vi till morbror för att fira hans födelsedag. Först så trodde jag att vi skulle vara de enda där men jag hade förstås fel. Några av deras kompisar satt i deras soffa och pratade. Mina lillasyster och jag klämde in oss där också men satt bara och tittade runt. Vi fick prinsesstårta och kladdkaka och det var mumsigt. Det var väldigt tråkigt och det fanns inte heller något att göra. En av deras vänner började prata med oss, om skola och sånt. Det var jobbigt. Man ville ju liksom inte prata om skolan när man precis blivit ledig. Höll på med kameran lite. Tryckte på. Tryckte av. På. Av. Tog något kort. Raderade kortet. På. Av. Annars hände det inte så mycket mer. Jag hoppas han hade en bra födelsedag.
Anledningen till att jag inte skrev igår var att vi kom hem sent och jag orkade inte skriva.

Grattis morbror 42 år!

Muffinsbak

Skönt med fredag. Ska nog försöka skriva det här lite mer som en dagbok istället. Eller så blir det inte så. Vi får se.
Hade hemkunskap idag. Eller om man ska vara helt korrekt; hem- och konsument kunskap. De som hade missat det praktiska provet förra gången fick göra det nu själva så vi parade ihop oss tre och tre resten av oss. Jag fick jobba med Veronica och Charlotta. Vi skulle göra muffins. Man fick välja om man ville göra choklad eller vanilj. Vi tog choklad. Och vi tog mycket kakao. De blev alldeles mörkbruna och mumsiga. De andras blev mer ljusbruna och såg kanske liiite godare ut. Men vi hade värsta bra samarbetet och blev klara först. Jag diskade, Charlotta torkade och Veronica ställde in sakerna. Det gick hur bra som helst. Tog sen hem nästan alla mina muffins. Åt en men ville dela med mig till mamma och lillsyrran också.


Dikt

I wish I was a flower,
beautiful as few.
Growing on a meadow
with other flowers too.
A life with no worries,
a life with no dreams.
A life with no sadness,
it's better than it seems.
So please make my wish come true.

Känner jag dig?

Det var konstigt idag. Det verkade som om alla kände mig. Eller så var det bara min fantasi. Men det var ändå riktigt konstigt. Några som betedde sig som om de var mina kompisar. Underligt.

Vinkning nr. 1:
Det hände på morgonen. Jag var på väg till skolan när jag såg några som gick lite längre bort. Plötsligt såg det ut som om den ena tittade på mig och vinkade mycket. Den andra gick bredvid och det såg ut som om den personen också tittade på mig. Jag tittade noga och såg att det var Charlotta och Erik och att det var Erik som vinkade. Jag känner honom inte ens! Det var konstigt.

Vinkning nr. 2:
Jag skulle gå till skolan igen efter idrotten när jag mötte två tjejer. Den här gången ingen som jag kände igen. Den ena tittade på mig och plötsligt så lät det som om hon sa "Hej Sofie" och vinkade lite. Jag tittade på henne, försökte att komma på om jag sett henne förut men det ringde ingen klocka. Vi såg på varandra men inte så länge eftersom vi gick åt motsatt håll. Men det var lika konstigt det.

Jag vet inte varför de skulle ha vinkat eller sagt hej till mig men det kändes som om de riktade sina vinkningar och hejrop till mig. De kanske trodde att jag var någon annan, någon som de kände. Jag vet inte. Men det var konstigt.

Vårtecken

Solen skiner. Fåglar kvittrar. Krokusarna blommar i trädgården. Nu är det riktig vår. Snart kan man dra av sig mössan och vantarna och byta den tjocka vinterjackan till en tunn vårjacka. Vad skönt det ska bli.
Det här var nog första riktiga vårdagen. Idag kändes det som vår och när det känns som vår är det vår. Okej, där blev det lite mycket.
Vår är nog min favoritårstid. Det börjar bli varmt och blåsippor, vitsoppor och gullvivor växer lite överallt. Träd och buskar får nya knoppar. Det är så vackert.
Visst, de andra årstiderna är vackra på sina sätt, men våren är nog ändå bäst.
Så spring ut och njut av våren, för det är ju bara en per år.

RSS 2.0