Exakt samma dag

Idag är det exakt EN månad kvar till sommarlov. EN månad, kan ni fatta det? För det kan inte jag. Det konstiga är att jag inte vill att skolan ska ta slut än. Istället kommer det att vara ändlösa dagar utan mening med sena nätter och sovmorgnar. Och värme, väldigt mycket värme. Och så vill jag inte ha det. Så för första gången i mitt liv kan jag säga att jag gillar skolan. Ha, det är inte många som kan säga det!
Idag är det också exakt en månad kvar till kusin Saras födelsedag. Hon blir tjugo, *TJUGO. Det är riktigt stort det. Att lämna tonåren bakom sig. Då kommer hon inte kunna kallas barn längre (inte för att någon skulle kalla en nittonåring för barn men ändå). Det ska i alla fall firas, haha!
Så samma dag som Sara fyller år slutar jag skolan för sommaren. Wow, vilken händelserik dag det kommer att vara.

Det känns som att tiden går alldeles för fort. Så mycket som ska göras och så mycket jag vill göra. Uppgifterna staplas och högarna blir högre och högre. Jag hinner inte meeeeeeeed.

*Om ni inte har märkt det än så ÄLSKAR jag att CAPS:a ord jag vill betona.

Trött liknelse

På kvällen.

Pappa: Nu är det dags att borsta kaddarna.
Jag: Kaddarna?
Pappa: Ja, men alla skriver olika om Ghadaffi och Kadaffi, då kan man väl säga kaddarna istället för gaddarna?
Efter några sekunder...
Pappa: Var fick jag den liknelsen ifrån?

Till hans försvar, han var väldigt trött.


Visdomsord och konserver

Det är skönt att vakna klockan sju och tänka; "nä, jag somnar om", men jobbigt att sen vakna klockan tolv och tänka; "jag skulle ha gått upp klockan sju".

Pappas och mina visdomsord när man är ledig. För precis så tänker jag varje morgon. Jag hatar att gå upp senare än elva, då har man ju missat halva dagen. Men vad ska man göra med den extra tiden på morgonen om man går upp tidigt? Dilemma.

Vi tittade på filmen Vägen igår och jisses, vad den var deprimerande. Den handlar om att Jorden är förstörd i och med stora klimatförändringar, varken växter eller djur finns och då inte heller mat. Viggo Mortensen och hans son gick och gick och gick i jakt på mat och försökte undvika att bli uppätna av kannibaler under hela filmen men den var ändå bra. Den gav i alla fall upphov till tankar om att man kanske ska gräva ner lite konservburkar här och var IFALL det skulle hända. För visst, det är långt ifrån omöjligt.

Vårtider

Vår vår vår vår vår!

Ja, vad ska man säga? Våren är här, med värme, blommor och fågelsång... Och allergi.
Det vackra vädret är till och med så pass distraherande att jag har svårt att komma på några bra meningar att skriva. Det kanske är ett tecken på att jag ska ge upp skrivandet och gå ut...?

Det gäller inte mig

Vad skriver man när man inte har något att skriva?

Ingenting.

Tågkaos

Tågkaos.
Jag kom till stationen lite tidigare än vanligt efter skolan och såg att tåget innan det tåg jag tänkte ta var ungefär 40 minuter försenat och tänkte "Åh, då kan jag ju ta det istället och komma hem lite tidigare!". Yeah right.
Det visade sig att två stolpar hade fallit över spåren i Stockholm vilket gjorde det omöjligt för tåg att åka dit och därifrån.
Så där satt jag från klockan 16.50 till 18.30, alltså 1 timme och 40 minuter, och väntade på att tåget skulle gå. Men istället så hördes det i högtalarna att "...inga tåg kommer att gå på flera timmar..." vilket betydde att det bara var att gå av tåget igen och i mitt fall ringa pappa som tack och lov kunde hämta mig.
Jag lämnade inte Uppsala förrän klockan 19.20 den dagen. Hjälp.


RSS 2.0